Розвиток інтелектуальних технологій в умовах пандемій

Автор(и)

  • О.-М. Д. Прямухіна Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Січко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Протягом останнього тисячоліття людство перебороло не одну пандемію: чума, холера, іспанський грип стали причинами масштабних змін та демографічних втрат. Кожна з них ставала каталізатором наукового прогресу.
Інтелектуальні технології – це результат технологічного та наукового розвитку, створений для автоматизації рутинних завдань та оптимізації робочого процесу, сьогодні вміщує також ознаки штучного інтелекту та активно використовується у різних сферах діяльності людини.
Нині інтелектуальні технології реалізують нові підходи до захисту здоров’я населення, швидкого відслідковування поширення COVID-19, покращення систем інтенсивної терапії, оптимізації обробки даних та прогнозування перебігу процесів. Для подолання пандемії інструменти штучного інтелекту є необхідними для генерації та високоякісного аналізу даних.

Біографії авторів

О.-М. Д. Прямухіна , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студентка 3 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки»

Т. В. Січко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.т.н., доцент, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Посилання

Coronavirus: How Artificial Intelligence, Data Science and Technology Is Used To Fight The Pandemic. Bernard Marr & Co. [e.d.], URL: https://bernardmarr.com/default.asp?contentID=2022

BlueBolt. [e. d.] URL: https://bluedot.global

How could intelligent techonologies help during the pandemic? UNESCO. [e. d.], URL: https://en.unesco.org/news/how-could-intelligent-technologies-help-during-pandemic

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-20

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ»