Використання сучасних інформаційних технологій в аграрній сфері

Автор(и)

  • Р.Ю. Резнік Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т.В. Січко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Сьогодні аграрії вдосконалюють та автоматизують сторічні традиції землеробства. Будь-який фермер має можливість користуватись глобальною мережею Інтернет, обмінюватись досвідом в режимі реального часу з іншими фермерами.
Дистанційні датчики виміру вологості ґрунту чи температури повітря точно і швидко сповіщають спеціалістів про необхідність проведення поливу чи провітрювання в парнику. Також вони можуть самі зробити це за працівників. На сьогодні супутникові технології, мобільні додатки та спеціальне програмне забезпечення дозволяють контролювати стан посівів та розподіл земельних ресурсів. Електронні метеостанції - точно визначають погоду за великий проміжок часу. Швидкими темпами розвивається оцифрування полів. Сучасні фермери користуються електронною картою поля, завантажену в дисплеї своєї техніки. Все більше поширюються використання смартфонів, планшетів, безпілотників та мобільних додатків.

Біографії авторів

Р.Ю. Резнік , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студент 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки»

Т.В. Січко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.т.н., доцент, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Посилання

Використання супутникових даних в сільскому господарстві: веб-сайт. URL:https://studfile.net/preview/5461658/page:2/(дата звертання: 24.11.2020)

Зелінська О., Сухоцька С. Використання сучасних інформаційних технологій в агропромисловому комплексі. Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці наук.-практ. конф. Вінниця : ВНАУ, 2016. С. 148–151.

Світові тренди та українські реалії: ІТ, діджиталізація та «точні» технології: веб-сайт. URL: http://agro-business.com.ua/agrobusiness/item/9974-svitovi-trendy-ta-ukrainski-realii-it-didzhytalizatsiia-ta-tochni-tekhnolohii.html(дата звертання: 24.11.2020)

Аграрний бізнес у цифрову епоху — українські реалії: веб-сайт. URL: https://nachasi.com/2018/10/02/it-zemlerobstvo/ (дата звертання: 24.11.2020)

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-20

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ»