Нейромережеве моделювання в процесах прогнозування якості харчової продукції
Анотація
Прогнозування основних параметрів, які характеризують стан інформаційно-інтелектуальної системи, відбувається у постійному режимі. Прогноз дає змогу отримати можливі варіанти розвитку системи. Але реалізовані варіанти визначаються рішеннями, що приймаються в системі управління, і наявними ресурсами та абсолютно не залежать від самого прогнозу. Різноманітність умов та вимог прогнозування зумовлюють необхідність використання методу нелінійних штучних нейронних мереж, який може використовуватись для моделювання і прогнозування показників ефективності управління прогнозуванням якості харчової продукції. Будь-яка управлінська дія має характер прогнозу, тому що припускає сценарій розвитку подій, а тому прогнозування є обов’язковою частиною процесу управління, підвищує аргументованість прийняття рішень та забезпечує своєчасну адаптацію підприємства до умов зовнішнього середовища, яке постійно змінюються.
Посилання
Субботін С.О. Нейронні мережі: теорія та практика: навч. посіб. / С. О. Субботін. – Житомир: Вид. О. О. Євенок, 2020. – 184 с.
Тимощук П.В. Штучні нейронні мережі: [навч. посіб.] / П.В.Тимощук. - Львів: Видавництво Львівської Політехніки, 2011. – 444 с.
Chubaievskyi, V., Lakhno, V., Kryvoruchko, O., Kasatkin, D., Desiatko, A., Blozva, A., & Gusev, B. (2021). Методика мінімізації витрат на побудову багатоконтурної системи захисту на основі генетичного алгоритму. Електронне фахове наукове видання "Кібербезпека: освіта, наука, техніка"1(13), 16-28.
Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В. Сучасні комп'ютерні технології для статистичних методів управління якістю // Sciences of Europe (Praha, Czech Republic). VOL 1, N68.- (2021) —с. 51-55.