Дослідження особливостей стрімінгових платформ, їх переваг і недоліків

Автор(и)

  • Д.А. Левченко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Січко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

У зв’язку із розвитком та набуваючою популярністю ігор та кіберспорту, необхідність у створенні платформ для онлайн перегляду прямих трансляцій значно зросла. Для таких цілей було створено сервіси, які допомагають без грошових вкладів переглянути пряму трансляцію улюбленої гри чи спостерігати за цікавими людьми та їх життям [1]. Якщо обирається перегляд стріму певної гри, можна ознайомитись із її описом, сюжетом та аналітикою, а якщо трансляція із поміткою “Just chatting”, то існує можливість спілкування із стрімером та особистої постановки питань у чаті.
Актуальність дослідження обумовлена тим, що в умовах пандемії у людей з’явилось багато вільного часу. Згідно з аналітичними дослідженнями StreamLabs і Stream Hatchet активність користувачів стрімінгових платформ помітно збільшилась, деякі навіть встановили рекорди за кількістю годин перегляду трансляцій.

Біографії авторів

Д.А. Левченко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студент 3 курсу спеціальності 113 «Прикладна математика»

Т. В. Січко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.т.н., доцент, доцент кафедри інформаційних технологій

Посилання

Прямухіна О.-М. Д., Січко Т.В. Розвиток інтелектуальних технологій в умовах пандемій. Комп’ютерні технології обробки даних: матеріали всеукр. наук.-практ. конф., м. Вінниця, 2021. С. 47-49.

Twitch breaks 3b total hours watched in a single quarter for the first time. URL: https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-04-02-twitch-breaks-3b-total-hours-watched-ina-single-quarter-for-the-first-time-in-q1-2020

Streamlabs & Stream Hatchet Q1 2020 Live Streaming Industry Report. URL: https://blog.streamlabs.com/streamlabs-stream-hatchet-q1-2020-live-streaming-industryreport-9630bc3e0e1e

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-16

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ»