Дослідження та розробка інтелектуального вебсервісу на основі експертних систем

Автор(и)

  • О. Г. Горохова Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Є. Є. Федоров Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Із розвитком технологій у XXI столітті для сучасної людини з'явилась значна кількість веб-сервісів, що полегшують прийняття певних рішень, пошук або визначення об’єктів. Так як Інтернет став головним джерелом інформації, а обсяг доступної для користувача інформації став неосяжним, до роботи з персональним комп’ютером або смартфонами долучається все більше людей без великого досвіду роботи. Це призводить до того, що користувач опиняється перед проблемою вибору та визначення об’єктів різних сфер життя. Особливо це стосується ситуації, коли користувач хоче визначити об’єкт маючи лише мінімальні знання про нього, наприклад візуальне зображення в пам’яті. Також популярності набирають соціальні мережі, наприклад Telegram.
Актуальність даного дослідження полягає у відсутності дійсно легкого для розуміння і роботи веб-сервісу для визначення певного об’єкту без наявності експертних знань у цій предметній області.

Біографії авторів

О. Г. Горохова , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студентка 2 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки»

Є. Є. Федоров , Донецький національний університет імені Василя Стуса

д.т.н., професор, професор кафедри інформаційних технологій

Посилання

Разработка гибридной экспертной системы для оценки состояния и оптимизации. URL: http://www.math.rsu.ru/ovtm/expert.html (дата звернення: 18.09.2021).

Експертні системи. Визначення, структура. Класифікація. URL: https://lektsii.org/6-34588.html (дата звернення: 18.09.2021).

API Telegram Bot. URL: https://core.telegram.org/bots/api (дата звернення: 25.09.2021).

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-19

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ «БАЗИ ДАНИХ І ЗНАНЬ. BIG DATA»