Аналіз даних для побудови діагностуючих систем про захворювання на Covid-19

Автор(и)

  • М. О. Огороднік Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Нескородєва Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Вперше спалах хвороби Covid-19 виник у грудні 2019 року у м. Хуань, КНР. Коронавірусне захворювання– це інфекційна хвороба, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2. Більша частина людей, що хворіють на коронавірус, мають лише легкі або помірні симптоми, а їхнє одужання відбувається без спеціального лікування. Проте деякі люди мають важкий перебіг цієї хвороби та обов’язково потребують допомоги лікарів. Через світову поширеність Covid-19 є доцільним створення діагностуючих систем, що мають на меті допомагати ставити правильний діагноз та визначати подальше лікування пацієнтів. Для початку розробки таких систем потрібно здійснити аналіз реальних даних про людей, що мають відповідні симптоми Covid-19 та мають чи не мають коронавірусну хворобу.

Біографії авторів

М. О. Огороднік , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студентка 4 курсу спеціальності 122 «Комп’ютерні науки»

Т. В. Нескородєва , Донецький національний університет імені Василя Стуса

д.т.н., доцент, завідувач кафедри інформаційних технологій

Посилання

Набір даних COVID-19 Symptoms Checker [Електронний ресурс]. Режим доступу – https://www.kaggle.com/datasets/iamhungundji/covid19-symptoms-checker?resource=download.

Т.В. Нескородєва, Є.Є. Федоров, Т.В. Січко, А.Р. Нескородєва. Експертні та рекомендаційні системи: навч. посіб. Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, 2022. 208 с.

Зінченко Б.В., Нескородєва Т.В., Аналіз даних про короновірус у світі методами статистичного навчання. // Матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції для студентів, аспірантів та молодих вчених "Прикладні інформаційні технології" - Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, 2020, с. 19-22. URL: https://jait.donnu.edu.ua/article/view/8888

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-01-14

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 3 ЕКСПЕРТНІ, РЕКОМЕНДАЦІЙНІ СИСТЕМИ ТА СИСТЕМИ ПІДРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ