Особливості застосування інформаційних технологій в умовах карантину

Автор(и)

  • О. Б. Фещук Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Т. В. Січко Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Одним з основних джерел поширення коронавірусної інфекції на початку 2020 року стали громадяни України, які з тих чи інших причин під час початку пандемії перебували закордоном та в умовах карантину почали повертатися на територію країни. Постановою КМУ №211 було рекомендовано органам влади, підприємствам, установам, організаціям забезпечити за можливості на час дії карантину віддалену роботу в режимі реального часу через Інтернет [1]. Це стало каталізатором для створення Міністерством цифрової трансформації смартфон-додатку «Дій вдома», який «максимально демократично» відслідковував дотримання карантину та самоізоляції.
Мета смартфон-додатку «Дій вдома» – відслідковувати дотримання процесу самоізоляції для тих, хто повернувся з-за кордону та лікується вдома, тих, у кого є підозри на коронавірус, близькі контакти хворих.

Біографії авторів

О. Б. Фещук , Донецький національний університет імені Василя Стуса

студентка 4 курсу спеціальності 029 «Інформаційна бібліотечна та архівна справа»

Т. В. Січко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

к.т.н., доцент, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Посилання

Держава у смартфоні в умовах карантину веб - сайт. URL: https://ecoindustry.pro/specproekty/derzhava-u-smartfoni-v-umovah-karantynu (дата звернення: 07.11.2020).

«Держава в смартфоні»: уряд розробив додаток, що контролює ваш карантин : веб - сайт. URL: https://greenpost.ua/news/derzhava-v-smartfoni-uryad-rozrobyv-dodatok-shho-kontrolyuye-vash-karantyn- i4110 (дата звернення: 07.11.2020).

Алгоритм припинення самоізоляції веб - сайт. URL: https://www.phc.org.ua/news/algoritm-pripinennya-samoizolyacii-cherez-dodatok-diy-vdoma (дата звернення: 07.11.2020).

Дій вдома веб - сайт. URL: https://svoi.city/read/history/87175/kak-rabotaet-prilozhenie-dij-vdoma (дата звернення: 09.11.2020).

Держава у смартфоні веб - сайт. URL: https://shpalta.media/2020/04/07/diyu-zavantazhili-vzhe-bilshe-2-miljoniv-koristuvachiv-chim-korisna-derzhava-u-smartfoni-pid-chas-karantinu/ (дата звернення: 09.11.2020).

Кузьмін О.В., Січко Т.В. Використання сучасних інформаційних технологій в державних органах влади. Прикладні інформаційні технології: матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції для студентів, аспірантів та молодих вчених. Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, 2020. С. 214-217.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-06-20

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ»