Використання нейромережевих технологій у системах розпізнавання образів для оцінювання безпечності продуктів харчування
Abstract
Сучасний процес виробництва продуктів харчування без використання харчових добавок (Е-добавок) майже неможливо уявити. Робиться це не тільки з метою здешевити продукт та зробити його привабливішим для покупця. Деякі харчові добавки мають і корисні властивості, наприклад, попереджують псування продуктів харчування, покращують їх смак та вигляд, не завдаючи при цьому шкоди. Кількість харчових добавок, що застосовуються у виробництві продуктів харчування у різних країнах, на сьогодні сягає 500, не рахуючи комбінованих добавок, окремих духмяних речовин, ароматизаторів. У Європі класифіковано 296 Е-добавок. Тому актуальним для споживачів стає питання ідентифікації харчових добавок у продуктах харчування і завчасне розпізнавання їх небезпечності.
References
Зайченко Ю. П. Основи проектування інтелектуальних систем. ‒ Київ: Видавничий дім «Слово», 2004. ‒ 352 с.
Черняк О.І., Захарченко П.В. Інтелектуальний аналіз даних: Підручник. – К.: Знання, 2010. ‒ 837с.
Методи розпізнавання тексту [Електронний ресурс]. https://habr.com/ru/post/220077/.
Нейронна мережа Кохонена [Електронний ресурс]. https://scinse.donntu.edu.ua/sii/shapovalova/library/article7.htm.